2002 m. krepšinio komanda –MKL U-14 „B“ diviziono čempionai

Pateikta: 2016-04-28 (atnaujinta: 2016-05-02)

Kauno krepšinio mokykloje „Aisčiai“ vyko U14 (gim. 2002 m.) berniukų krepšinio čempionato B diviziono finalo ketvertas.

Pirmąją vietą iškovojo Kretingos sporto mokyklos komanda. Vytauto Šližiaus treniruojama Kretingos SM komanda finale 82:70 įveikė Panevėžio kūno kultūros ir sporto centro/R.Sargūno sporto gimnazijos komandą.

Kretingiškiai po 10 minučių kovos pirmavo 12 taškų skirtumu, tačiau jau antrame ketvirtyje šį sezoną pralaimėjimo kartėlio nepatyrę panevėžiečiai ne tik išlygino rezultatą, tačiau ir išsiveržė į priekį 2 taškais. Trečiame kėlinyje rungtynių sūpuoklės dar sykį pakrypo į kitą pusę. Po trijų kėlinių vėl į priekį išsiveržė Kretingos SM komanda. Viskas sprendėsi per paskutines 10 minučių, tačiau daugiau jėgų išsaugoję kretingiškiai iškovojo pergalę ir aukso medalius. Pusfinalyje kretingiškiai 72:59 įveikė Telšių SRC komandą. Šiame susitikime K. Jonauskas Kretingos komandai surinko 37 taškus.

„Finalo ketvertas buvo sunkus, visos rungtynės įtemptos, vienas iš pusfinalių buvo nulemtas vienu metimu, tikrai lemiamos kovos turėjo visiems patikti“, – kalbėjo Kretingos SM treneris V.Šližius. – Mums buvo sunkus tiek pusfinalis, tiek finalas. Reikėjo kovoti ir įrodyti. Pirmame mače vaikinus kaustė jaudulys, reikėjo pajusti savo žaidimą. O finale viskas buvo, kaip buvo… Turime aiškų lyderį ir puikiai jį papildančią komandą. Žinoma, turėjome dirbti ir gynyboje.“.

Nugalėtojų gretose įspūdingas rungtynes sužaidė Kasparas Jonauskas, kuris per 28 minutes pelnė 47 taškus (17/30 dvitaškiai, 0/7 tritaškiai, 13/17 baudos), atkovojo 20 ir perėmė 9 kamuolius, blokavo 6 metimus, atliko 5 rezultatyvius perdavimus ir surinko 61 naudingumo balą. Eligijus Ruokis ir Vilius Gubko pelnė po 8 taškus. K. Jonauskas buvo išrinktas ir į simbolinį finalinio ketverto penketuką.

  „Aš esu įsitikinęs, kad Kasparas Jonauskas gali žaisti dar geriau, tai fenomenalus žaidėjas. Jis finalo ketverte padarė tai ką ir turėjo“, – sakė Kretingos SM treneris. – Dabar lauks A diviziono kovos. Bandysime kautis ten, nenorime būti patrankų mėsa. Turime žemaitišką charakterį ir kovosime su visais“.